Bronckhorst Zuid

Onder de regio Bronckhorst Zuid vallen de kernen Halle en Zelhem.

Zelhem

Onderstaand leest u meer informatie over Zelhem.

Centrum

Het centrum van Zelhem is goed bereikbaar en prima geschikt voor de dagelijkse en niet-dagelijkse boodschappen. En ook het woongenot in deze buurt is groot, want de woonwijk aan de rand van het centrum is vrij uitgebreid en veelzijdig.

Voorzieningen
Voor al uw dagelijkse en niet-dagelijkse boodschappen kunt u prima terecht in het centrum van Zelhem. Er zijn verschillende gezellige restaurants en u vindt er het cultureel centrum ‘De Brink’ en het overdekte zwembad. De lijnbus stopt midden in het centrum, met een verbinding naar het centrum van Doetinchem en het treinstation. De apotheek zit in het centrum en de huisarts is op loopafstand.

Woningen
In het centrum is het woningaanbod erg divers. Er zijn koop- en huurwoningen, gezinswoningen, appartementen en levensloopgeschikte woningen met alle belangrijke vertrekken op de begane grond. Huizen uit verschillende bouwjaren en stijlen, voor oud en jong en in elke prijsklasse. Er wonen dan ook verschillende mensen van alle leeftijden.

Bloemenwijk

Deze wijk aan de rand van het centrum geeft een gestructureerde indruk. De vele rijwoningen maken de bloemenwijk tot een gezellige wijk, waarbij de afstand tot het centrum vrij klein is.

Voorzieningen
In de wijk is een huisarts aanwezig, staat een basisschool en stopt een lijnbus. Voor al uw dagelijkse en niet-dagelijkse boodschappen kunt u prima terecht in het nabij gelegen centrum van Zelhem. Er zijn verschillende gezellige restaurants, een apotheek, het cultureel centrum ‘De Brink’ en het overdekte zwembad.

Woningen
De wijk bestaat uit een goede mix van koop- en huurwoningen. Wij hebben hier gezinswoningen en levensloopgeschikte woningen met alle belangrijke vertrekken op de begane grond.

Schilderswijk

De Schilderswijk is een goed verzorgde, populaire en kindvriendelijke wijk met veel speelplaatsen en een basisschool. In het aangrenzende natuurgebied het Pelikaans Bos kunt u heerlijk wandelen.

Voorzieningen
In de wijk is 1 basisschool en een huisarts. Net buiten de wijk is het overdekte zwembad, vindt u diverse sportvelden en een sporthal. In het centrum van Zelhem zijn diverse winkels, restaurants, de apotheek en het cultureel centrum. De lijnbus stopt midden in het centrum, met een verbinding naar het centrum van Doetinchem en het treinstation.

Woningen
De wijk bestaat uit een goede mix van koop- en huurwoningen uit met name de jaren ’70 en ‘80. Er zijn hier gezinswoningen, kleinere gezinswoningen en levensloopgeschikte woningen met alle belangrijke vertrekken op de begane grond. Het is een wijk waar alle leeftijden goed vertegenwoordigd zijn.

Halle

Onderstaand leest u meer informatie over Halle.

Halle

Halle is een dorp in de gemeente Bronckhorst in de Gelderse Achterhoek. In 2021 telde het dorp inclusief het buitengebied 2.165 inwoners. Hiervan woonden er 710 in de dorpskern zelf. Halle ligt ongeveer vijf kilometer oostelijk van Zelhem.

De buurtschappen Halle-Nijman en Halle-Heide liggen aan de buitenranden van Halle. Door het landelijk gebied zijn wandel- en fietsroutes uitgezet en er zijn enkele campings gevestigd.

Tot de laatste gemeentelijke herindeling behoorde Halle bij de voormalige gemeente Zelhem.